Op 28 april heeft Pulsar Partner Aldo van Duivenboden een try-out workshop in Nijkerk gegeven voor mensen die voelen dat er “iets” moet veranderen op het terrein van werk omdat de huidige vorm niet meer bevredigend is. Deze constatering is vaak het startpunt van een zoektocht. Wat wil ik? Waar ben ik goed in? Wat heb ik nodig? Wat is mijn volgende stap? Allemaal vragen die ik vaak hoor en die ik zelf ook uit mijn eigen leven goed ken.

Mensen hebben de natuurlijke neiging om stagnaties te voorkomen of er voor weg te lopen. We willen niet graag onderkennen dat we het even niet weten en zoekende zijn. Onder druk van onze omgeving of de omstandigheden is het verleidelijk om de makkelijkste, de bekende weg te kiezen, zodat we bijvoorbeeld de hypotheek kunnen betalen of andere vormen kunnen behouden.

Mijn ervaring is dat de keuze voor behoud en gemak vaak maar tijdelijk werkzaam is. Vroeger of later komt de innerlijke wens tot verandering weer naar boven en is de kans op herhaling van een eerdere stagnatie groot.

Herken je dit patroon?

In de workshop over stagnatie staat het vinden en vervullen van je innerlijke wens over je volgende stap in je werk centraal.  We kijken naar de stagnatie waar je nu in zit omdat daar belangrijke informatie in zit. Wat belet je om de verandering in te zetten? Wat wil je echt? Hoe kom je van inspiratie naar realisatie?

De workshop behandelt in een relatief kort tijdbestek de genoemde vragen en laat je kennis maken met een benadering die er op is gericht om je huidige stagnatie te benutten. Verder maak je kennis met de “wet van het octaaf” die je helpt om de gewenste verandering daadwerkelijk te realiseren.

Aldo van Duivenboden

——————————————————————————————————————

Programma:

–  Wat is je stagnatie?
–  Wat is je inspiratie en hoe ziet je gewenste toekomst in je werk er uit?
–  Wat is je saboteur?
–  Van inspiratie naar realisatie; de werking van tijd.

Meer informatie over data en via www.schoolvoorondernemen.nl