In deze training krijg je de theoretische basis van Appreciative Inquiry aangereikt en doorloop je op praktische wijze het waarderend onderzoeksproces. Met de andere deelnemers onderzoek je op waarderende wijze een aansprekend thema, waardoor de methode ter plekke in praktijk wordt gebracht.

Doel

Managers, ondernemers en professionals leren op positief waarderende wijze om te gaan met vernieuwing en verandering. Ze vormen kritiek, weerstanden en een negatieve houding (klagen, ontkennen en vermijden) om naar een actieve en betrokken houding. Dat gebeurt op methodische wijze en door stil te staan bij de wereldbeelden en het taalgebruik van de deelnemers.

Onderwerpen die aan bod komen

Appreciative Inquiry is een veranderkundige benadering waarin mensen op een positieve wijze met elkaar een onderwerp of situatie onderzoeken die belangrijk voor ze is. Ze onderzoeken in de praktijk wat er wel werkt in plaats van wat er niet werkt en ontwikkelen samen perspectief op de toekomst. Vanuit hun visie creëren ze de randvoorwaarden die de visie dichterbij brengen en ondernemen ze passende acties.
In deze cursus leren de deelnemers de methode kennen en ermee werken in de praktijk. De theoretische basis van de methode wordt uitgelegd en vertaald naar de dagelijkse praktijk. De deelnemers leren de waarde van een waarderende benadering en wat dat betekent voor hun persoonlijke houding, gedrag en handelen.

Trainer

Robbert Masselink (1963) is organisatieadviseur, coach en trainer. Hij adviseert organisaties, bestuurders en managers over het creëren van waarderende culturen in bedrijven. Naast advisering begeleidt hij ontwikkelings- en implementatieprocessen rondom strategie, samenwerking en verandering. Hij is een veelgevraagd spreker over de filosofie en methode van Appreciative Inquiry en schreef met anderen het boek ‘Waarderend Organiseren; co-creatie van duurzame verandering’ en ‘Het waarderend werkboek’.