Op 28 april heeft Pulsar Partner Aldo van Duivenboden een try-out workshop in Nijkerk gegeven voor mensen die voelen dat er “iets” moet veranderen op het terrein van werk omdat de huidige vorm niet meer bevredigend is. Deze constatering is vaak het startpunt van een zoektocht. Wat wil ik? Waar ben ik goed in? Wat heb ik nodig? Wat is mijn volgende stap? Allemaal vragen die ik vaak hoor en die ik zelf ook uit mijn eigen leven goed ken.
Mensen hebben de natuurlijke neiging om stagnaties te voorkomen of er voor weg te lopen. We willen niet graag onderkennen dat we het even niet weten en zoekende zijn. Onder druk van onze omgeving of de omstandigheden is het verleidelijk om de makkelijkste, de bekende weg te kiezen, zodat we bijvoorbeeld de hypotheek kunnen betalen of andere vormen kunnen behouden.
Mijn ervaring is dat de keuze voor behoud en gemak vaak maar tijdelijk werkzaam is. Vroeger of later komt de innerlijke wens tot verandering weer naar boven en is de kans op herhaling van een eerdere stagnatie groot.
Herken je dit patroon?
In de workshop over stagnatie staat het vinden en vervullen van je innerlijke wens over je volgende stap in je werk centraal. We kijken naar de stagnatie waar je nu in zit omdat daar belangrijke informatie in zit. Wat belet je om de verandering in te zetten? Wat wil je echt? Hoe kom je van inspiratie naar realisatie?
De workshop behandelt in een relatief kort tijdbestek de genoemde vragen en laat je kennis maken met een benadering die er op is gericht om je huidige stagnatie te benutten. Verder maak je kennis met de “wet van het octaaf” die je helpt om de gewenste verandering daadwerkelijk te realiseren.
Aldo van Duivenboden
——————————————————————————————————————
Programma:
– Wat is je stagnatie?
– Wat is je inspiratie en hoe ziet je gewenste toekomst in je werk er uit?
– Wat is je saboteur?
– Van inspiratie naar realisatie; de werking van tijd.
Meer informatie over data en via www.schoolvoorondernemen.nl
Denis Rosendahl Huber Zegt:
Dank Aldo! Een prikkelende workshop voor wie bereid is zichzelf toe te geven dat het niet altijd vanzelf gaat. Je analyse van de belangrijkste factoren is helder en raak. Ruimte genoeg voor participatie van de deelnemers, waardoor extra waarde ontstaat.
Kortom, genoeg reden om in beweging te komen – nu vanuit een nieuw perspectief. Pulsar richt zich op mensen in ondernemingen, Yessense richt zich op de privé-sfeer – de raakvlakken zijn echter groot en je aanpak is herkenning en inspiratie voor mijn eigen coaching.
Erik de Bree Zegt:
Was één van de gelukkigen die een try out van deze workshop mocht meemaken. Alhoewel het niet leuk is om aan jezelf (en aan anderen) toe te geven dat er iets stagneert weet Aldo dit op een heel vriendelijke manier laagdrempelig te maken (een verbinder waardig!), waardoor er zelfs een zekere trots voor de opgetreden stagnatie ontstaat.
De workshop laat je op een andere manier naar jezelf kijken met als gevolg de start van een proces van introspectie naar jezelf en je werkzaamheden. Het is een start van een manier van denken en werken, waarbij je meteen een aantal handvatten krijgt aangereikt waarmee je aan de gang kunt.
Kortom: waardevol en verfrissend. Aldo – Bedankt!