Je hebt pas gelijk als je gelijk hebt (zou Cruijff gezegd kunnen hebben)​

Het Nederlands Elftal is door de eerste ronde gekomen. Weinigen hadden dit voor mogelijk gehouden.

Voetbalkenner Johan Derksen erkende na de laatste wedstrijd dat van Gaal er toch wel iets van kan. Nog hilarischer was het radio-fragment tijdens Spijkers met Koppen zomereditie van zaterdag 28 juni waarin Johan Derksen gedurende twee uur te gast was.
Dit interview was van te voren opgenomen. Interviewer Dolf Jansen stelde daarom voor om het interview twee keer op te nemen.

De eerste keer ( ik vertel het in eigen woorden): “Johan, het Nederlands elftal is in de eerste ronde uitgeschakeld, wat heb je daarop te zeggen”. Johan antwoordt: “Dat is volkomen logisch, het ontbreekt ons aan kwaliteit, onze Nederlandse verdedigers hebben wekelijks te maken met spitsen van NAC of RKC niveau. Nu hebben ze te maken met wereldsterren, gelukkig vragen ze nog niet om een handtekening in het strafschopgebied” Waarop Johan Derksen ook nog wat weinig flatteuze woorden over van Gaal uitspreekt.

“En dan nu de tweede versie”, zegt Dolf. “Het Nederlands elftal is glansrijk door de voorronde gekomen, Johan wat vind je daarvan?”. Johan: “Dan zou ik volledig voor paal staan”.

Johan Derksen had de moed zijn ongelijk te erkennen. Wat ik de waardevolle les vind: je weet het pas zeker, als je het zeker weet. Je krijgt pas gelijk, als je gelijk hebt. Dat maakt het voetbalspel nog steeds aantrekkelijk, het onverwachte, de mogelijkheid iets te doen wat niemand verwacht.

Voor het ondernemersspel gelden dezelfde wetten. Je kunt iets vanuit volle overtuiging doen en toch verrast worden. Positief of negatief. Oordeel niet te vroeg, pak je kansen als je ze ziet. Het onmogelijke kan mogelijk worden. Met geloof en overtuiging, dat zeker, maar laat ze je niet in de weg zitten.