De afgelopen maanden hebben wij veel tijd en aandacht besteed aan het opzetten van Pulsar Network Capital, een vehikel waarmee we kapitaal uit ons netwerk in contact willen brengen met duurzame en sociaal innovatieve ondernemers.

Behoefte aan alternatieve financiering

Er is een sterke behoefte aan alternatieven voor het verstrekken van financiering aan bedrijven. Dit werd een aantal weken geleden weer eens onderstreept door een artikel over de Deutsche Bank, die van 18.000 klanten af wil. En ze hebben de mogelijkheden om dit via een eenzijdige opzegging te doen, wanneer de klant niet precies aan de gestelde voorwaarden voldoet.

Nu kunt u als ondernemer denken: dan ga ik toch naar een andere bank? Dat is in deze tijd allemaal niet zo gemakkelijk. Met name niet wanneer uw resultaten a.g.v. de crisis toch teruggelopen zijn. Daarnaast zit er een extra addertje onder het gras: deze bank zal uw nieuwe kredietaanvraag voor extra werkkapitaal op voorhand al afwijzen! Derhalve is aktie nu geboden en laat u het niet afhangen van het moment dat deze bank van u af wil, maar houdt u de teugels zelf in de hand.

Netwerk funding

We zien dat crowdfunding de afgelopen jaren in populariteit is toegenomen. In 2011 werd nog een slordige 4 miljoen opgehaald, in 2012 is dat gestegen naar 12 miljoen. Uiteraard zijn deze bedragen nog veel te klein om echt impact te hebben.
Pulsar Network Capital kan omschreven worden als gecoördineerde crowdfunding. De crowd bestaat uit ons netwerk.

Eerste event

1-LogoPNCOp 19 juni hebben we een eerste investeringsforum georganiseerd. De bijeenkomst  is gericht op food-gerelateerde startups/early-stage ventures die voldoen aan strenge criteria m.b.t. sociale- en duurzame innovatie. De uitnodigingen gaan deze week de deur uit.

Met trots durf ik te zeggen dat we bijzondere ondernemers met nieuwe, haalbare, duurzame ideeën hebben ontmoet, die behoefte hebben aan financiering.

Samen met de mensen in je netwerk op een betrokken manier instappen bij een inspirerende ondernemer!  Dat is wat we willen realiseren voor investeerders. 

En voor de ondernemers: Deze manier van netwerk funding wordt uiteraard gezien als eigen vermogen en dit kan weer een hefboomeffect creëren richting banken om het werkkapitaal gefinancierd te krijgen!

Als u vragen of suggesties heeft laat het weten.

Een volgende event met als thema ‘Duurzame Energie & Technologie’ zal plaatsvinden op dinsdag 10 september aanstaande.