Ik wens jou en je dierbaren een stralend 2013 toe! Stralend vanuit jou, als je de moed opbrengt over te steken naar een nieuwe ruimte en je plek in kunt nemen. Ik wil je graag laten weten wat mij het afgelopen jaar heeft beziggehouden.

Aan het begin van het afgelopen jaar heb ik een aantal interim opdrachten afgewerkt, waarbij de  overdracht van Unisoft naar K3 Business Solutions de belangrijkste was. Daarnaast ondersteunde ik de directie van Klaruw op divers financieel en organisatorisch gebied. Na beëindiging van deze opdrachten ben ik een franchise-overeenkomst aangegaan met The Perfect Match Corporate Finance, een werkgebied waar ik mijn volledige talent op verschillend vlak in kan zetten. Een zeer boeiende en variërende omgeving, waar vooral een beroep wordt gedaan op de gebieden waarvan ik altijd gedacht heb dat het niks voor mij zou zijn; een kwestie van oversteken en een nieuwe ruimte in gaan.

Ook ik wil een aantal mensen bedanken voor de inspirerende gesprekken in het afgelopen jaar: Hien Kieu, Christ Oomen, Martijn Kortekaas, Jan Touw en Crystal Kwee. De meesten zullen zich er niet eens van bewust zijn hoe zij mij geïnspireerd hebben, maar dat is zoals het moet zijn. Daarnaast een groet naar mijn dit jaar overleden vriend Ger Roovers, die ons tot het eind is blijven inspireren door de manier waarmee hij met zijn ziekte wist om te gaan.

In januari werd ik geraakt door Deirdre McCloskey in Wintergasten, een interview met Raoul Heertje. Het interview geeft een eigen kijk op de crisis; geraakt werd ik door één woord in het interview: humanomics! McCloskey stelt de mens als betekenisvolle vertolker en vertegenwoordiger centraal die in staat is om, vanuit gedeelde ethische waarden, de economie ons te laten dienen een betere wereld te creëren. Ofwel, zoals ook de ondertitel van het boek ‘Humanomics’ van Eugen Loebl luidt: “How can we make the economy serve us – not destroy us”.

Ik ben een liefhebber van rockmuziek, maar het mooiste nummer voor mij van dit jaar is compleet iets anders, met dank aan Giel Beelen: Chilly Gonzales (link naar muziek verwijderd, verwijzing mag niet meer)

Wij hebben als partners van Pulsar Partners onze koers verder bepaald en een aantal mensen met een duidelijke wil kunnen helpen met het concretiseren van hun droom. Hierbij heb ik me met name gericht op de productie-omgevingen en minder op de dienstverlening.

Het komend jaar zal mijn focus liggen bij de corporate finance; verder uitbouwen van het netwerk en verkrijgen van nieuwe opdrachten.

Vanuit Pulsar Partners zal ik mijn ervaring en aandacht inzetten op de lopende projecten en waar gewenst mijn partners ondersteunen waar zij nieuwe ondernemers ontmoeten die op hun eigen wijze van inspiratie naar realisatie willen.

Last but not least wil ik mijn gezin, Monique, Eva, Daan en Roos bedanken voor de steun in 2012. Ik ben er trots op hoe zij allen hun nieuwe uitdagingen hebben opgepakt.

Nogmaals: een stralend 2013