John jansenMijn zakelijk motief is: “Luck is what happens when preparation meets opportunity.” – Seneca

Dit is mijn verhaal: Ik ben niet het bewijs dat je als ondernemer geboren wordt, maar iemand die het bloed voelt kruipen naar waar het naar toe moet. Na mijn opleiding als bibliothecaris ben ik ook in dat vak aan de slag gegaan . Het bewijs kan ik niet overhandigen maar ik denk dat ik de eerste bibliothecaris in Nederland was met NIMA-B op zak. Dat was ook de tijd dat de eerste computers in de bibliotheek hun intrede deden. Ik maakte al snel de overstap naar het bedrijfsleven en ging bibliotheken helpen bij het automatiseren. Dat is ook de tijd dat ik Bart van der Meij leerde kennen, waarover later meer.

Eind jaren 90 van de vorige eeuw ben ik dan uiteindelijk toch ondernemer geworden. Samen met mijn partners van  Pallas Athena, het bedrijf van vijf  naar honderdvijftig mensen zien groeien, totdat het werd verkocht aan Lexmark.

Na twaalf jaar directeurschap wist ik dat mijn kracht vooral zit in het ontwikkelen van business. Van niets, naar iets en liever nog wat meer ….innoveren en ontwikkelen dus en niet op de winkel passen.

Pallas Athena was een leerzame en boeiende tijd. Een van mijn toenmalige partners John Hoogland schreef enige tijd terug in een blog ”Weg met het businessplan” en zo is het, althans….Zaken doen, doe je in de eerste plaats vanuit je hart, vanuit een passie. En dan weet je zeker dat dingen anders lopen. Flexibel zijn, doorzetten, wel een met een doel voor ogen maar niet dichtgespijkerd met een plan. Cijfers ondersteunen de business, zoals documenten een proces ondersteunen en niet andersom. Om hulp vragen als dat nodig is. Voorbereid zijn, kansen zien.

Mijn relatie met Bart van der Meij loopt al 20 jaar parallel aan mijn zakelijke activiteiten. Ongelooflijk hoe onze levens gelijk lopen. Maar ja, ik geloof niet in toeval (lees het motto nog maar eens).

Toen ik door Bart en Peter gevraagd werd om Partner bij Pulsar te worden, heb ik dan ook onmiddellijk ‘ja’ gezegd. Bij Pulsar Partners tref ik een mooi team. Naast Bart ook Peter, een bijzondere cijferman, met het hart op de goede plaats. Pulsar Partners maakt het mogelijk om met enthousiasme en drive samen  geluk te creëren. In de eerste plaats en vooral voor de klant,  en dat is fijn want gelukkige klanten maken mij gelukkig.